Klarhed over dine sandheder om dig selv, andre og verden

Vil du ændre dine negative tanker til positive og lave nye handlemønstre?

Slip af med de dårlige energier, når du får klarhed over negative tanker og uhensigtsmæssig adfærd


Kognitiv terapi er en terapiform, som fokuserer på, hvad man tænker om sig selv og sine vanskeligheder. Metoden har specielt været brugt ved depression og angst, men kan også bruges til en række andre psykiske problemer.


Målet

Indenfor kognitiv terapi handler det om, at få justeret dine negative tanker og din uhensigtsmæssige adfærd, så du kan få et mere positivt, ubekymret og ukompliceret liv.

Muligheder

Kognitiv terapi giver mulighed for klienten til at blive opmærksom på situationer, som udløser triggertanker og spekulationer, der gør det svært i livet. Samtidig vil klienten blive opmærksom på hvilke tanker, følelser og kropslige fornemmelser der dukker op. Kognitiv terapi er en god mulighed for klienter, hvor det visuelle på en whiteboard tavle fungerer godt.

Begrænsninger

Kognitiv terapi henvender sig ikke til mennesker med psykiske sygdomme, dog for mennesker med lav til moderat depression. Ligeledes heller ikke til mennesker som har fået eller er født med hjerneskade. Terapeuten må ikke udstede medicin og tager ikke imod henvisninger fra det offentlige. Terapeuten må ikke rådgive omkring hvordan klienten skal føle, tænke, opleve og handle. 

Relevant læsning


Hvad kan en psykoterapeut?

En psykoterapeut er uddannet i den private sektor, arbejder med klientens udfordringer (problemstillinger) og benytter forskellige metoder indenfor psykoterapi som behandlingsform. 
Psykoterapeuter er uddannet til at tale med andre mennesker og har i uddannelsen haft en kombination af teori og praksis.
I det terapeutiske rum er psykoterapeuten hjælp-giver og klienten er hjælp-tager.

Image
Kontakt mig

Du kan hurtigt og enkelt komme i kontakt med mig, ved at udfylde nedenstående felter.