Blog List

Sporskifte som 52 årig

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Som 52 årig behøver du ikke at stå med det ene ben i graven. For mange er et sporskifte i en moden alder, at være blevet optaget af noget andet, end det du ellers har lavet erhvervsmæssigt.

Det er kendt i erhvervslivet, at modne mennesker vælger en anden karriere end der, hvor det hele startede. Erhvervsrettede uddannelser byder i større omfang velkommen til aldersgrupper, som for år tilbage var i slutningen af karrieren.

Du behøver ikke stå med det ene ben i graven, når du har rundet de 50. Der er fantastisk gode muligheder for at skifte spor og vælge en karriere, der passer bedre i livssynet og livsværdierne. Det handler om at være afklaret og navigere i de retninger, som passer i livet nu og her. Desuden om du er et sted i dit liv, hvor du kan indtage nye viden og bruge den.

09.01.2024 Blogindlæg hos Rosendahl Terapi der handler om sporskifte som 52 årig

Velkommen på erhvervsrettet uddannelse som 52 årig

På et tidspunkt i 2022 blev jeg opmærksom på reklamer fra Kriminalforsorgen. Man søgte kandidater til at blive fængselsbetjent og transportbetjent. Ved nærmere undersøgelse fik jeg klarhed over, at selv en halvgammel tudse som mig, kunne blive optaget. Nu er jeg ikke en halvgammel tudse hverken kropsligt, psykisk eller fysisk, trods mine 52 år. Jeg søgte ind og blev udtaget til fysisk optagelsesprøve, som er første skridt. Den bestod jeg og blev indkaldt til en 3 timers lang samtale hos HR-enheden. Blev efterfølgende kontaktet, at jeg var optaget. Stolt var jeg og samtidig i fuld gang med spændende kundeopgaver i min egen virksomhed. Jeg aftalte med Kriminalforsorgen, at jeg skulle starte 1. april 2023. Da startdatoen nærmede sig, var jeg i en interim ansættelse som HR-konsulent. Derfor udskød vi det til 1. oktober. Jeg startede og skal love for, at Q4 fik ben at gå på. Jeg blev vild med, at være på skolebænken igen. Ny viden sugede jeg til mig samtidig med, at jeg delte ud af min brede erfaring indenfor personlig udvikling og kommunikation. Jeg var ude af min komfortzone på flere områder, og lærte en masse om konflikthåndtering: selvforsvar og magtanvendelse.

 

Det lå ikke i kortene, at jeg skulle være betjent hos Kriminalforsorgen

Jeg er flasket op i et familie-system, hvor min far var kriminalbetjent. I min barndom ville jeg være politibetjent. Det blev dog anderledes, og jeg er superglad for hvordan min erhvervskarriere startede, og hvad jeg har prøvet. Jeg har prøvet lidt af hvert, og kan stå på egne ben. Min brede erhvervserfaring og nysgerrighed har åbnet døre, som har givet mig mulighed for at blive klogere og udvikle mig. Netop udvikling er en af mine liveværdier, og for mig handler det om: uddannelse, supervision og egen-terapi. Det lå ikke i kortene, at jeg skulle skifte spor som 52 årig. Min afklaring af mit livssyn og mine livsværdier ledte mig hen til, hvor jeg er lige nu. Jeg ansat hos Kriminalforsorgen som betjent, og er tilknyttet transport beredskabet i Kolding. Det er en fantastisk mulighed for at arbejde med den dynamiske proces, som er det der optager mig: udvikling af mennesker. Kontakten, kommunikationen og nærheden med de indsatte giver mig et sug i maven, og jeg kan være helt høj af begejstring og glæde, når jeg slutter en arbejdsdag. Jeg ser det som et alletiders supplement til min virksomhed, hvor feltet er indsnævret til det, som er muligt på mine fridage: Lederudvikling, konsulentleje, erhvervsnetværk og psykoterapi

 

Det personlige kompas

Når jeg nævner livssyn og livsværdier, er det for at tydeliggøre vigtigheden i at være afklaret. Hvad er det der optager dig i dit liv nu og her? Hvis du skulle dø i morgen, er du så tilfreds med dit liv nu og her? Et spørgsmål, som for mange sikkert er provokerende og samtidig giver mening. Livværdierne er et kompas, der styrer dig hen mod det, der optager dig i dig liv nu og her. Det stykke arbejde ser jeg som utrolig vigtigt, for at være lykkelig og i balance: privat, personligt og professionelt. Hvad er det du skal bruge din tid på selv, og hvad er det du skal mødes i med dine relationer? Arbejdet med livsværdier tror jeg på, kan skabe en hel masse glæde og tilfredshed i livet, som smitter af alle steder. Livsværdier ændrer sig i livet og er dynamisk. Derfor bør arbejdet tages op, når du mærker: modstand, tristhed, træthed samt manglende lyst og overskud. Når du er vant til at arbejde med dine livsværdier, vil du sikkert mærke det nævnte i en fase, hvor det blot er en opmærksomhed på, at kompasset skal styres i en eller flere nye retninger.

 

Livssyn, livsværdier, mål og delmål

Samarbejdet med en psykoterapeut kan tage udgangspunkt i at få afklaret dit overordnede livssyn og dine livsværdier. Herunder sættes nogle tydelige og afgrænsede mål for dig og din personlige udvikling og herefter starter arbejdet mod, at du rent faktisk når dine mål. Det er dig der skal gøre arbejdet mens din psykoterapeut skal være din hjælp-giver i din proces mod i højere grad få et ukompliceret og lykkelit liv.  Den første session bør altid starte med at afgrænse hvad der mellem klient og psykoterapeut skal arbejdes med. Læs også tidligere blogindlæg:

 

Relaterede links:

 

Velkommen hos Rosendahl Terapi

Jeg glæder mig til at støtte dig i din udvikling på vej til at få livsglæde og balance i dit liv.

Kærligst

Lisbet Rosendahl

09.01.2024 Blogindlæg hos Rosendahl Terapi der handler om sporskifte som 52 årig