Blog List

Kærlighedens X-factor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Du har måske også filosoferet over kærlighedens store mysterium: Hvorfor er det du møder personer, som du oplever at have kendt hele livet? Og hvorfor opleves det helt modsat med andre.

Kærlighedens mysterium er undersøgt i mangfoldighed verden over, hvor rigtig mange svar giver mening og andre gør ikke. For mig har det givet mening, at stifte bekendtskab med kærlighedens X-factor, som du kan blive blive klogere på i dette blogindlæg. Jeg har ladet mig inspirere af Jytte Vikkelsøe der er Ph.D. i social psykologi.

De blå øjne, det lyse hår, påklædningen, sproget, alderen og andre bevidste faktorer er slet ikke de afgørende i mødet med kærligheden. Det ubeviste sind har den helt afgørende rolle. 

05.08.2022 Blogindlæg hos Rosendahl Terapi der handler om kærlighedens X-factor

X-factor og betydningen 

Du kender sikkert TV programmet X-factor, hvor man søger efter den udefinerbare egenskab, der kendetegner en ægte stjerne. I kærlighedens X-Factor handler det om den ubekendte og uforudsigelige faktor, der kendetegner det rigtige parforhold. 

 

Det ubevidste sind kigger med

På en eller anden måde har det bevidste sind og det ubevidste sind byttet rolle, når du tiltrækkes i kærligheds relationer. Du tror ganske givet, at det bevidste sind fortæller, når du har mødt den helt rigtige. Men her tager du fejl, når også du synes at teorien fra Jytte Vikkelsøe giver mening. Hun skriver i sin bog: Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte om den mytiske hårdknude, som er et fænomen der præciserer hvor parforholdet sidder fast og ikke længere kan videreudvikle sig. 

Når du tiltrækkes i kærligheds relationer sidder det ubevidste sind og lurer, og har den afgørende rolle. Det ubevidste sind har nemlig fulgt med siden du blev født og har optaget det hele. Det er paradoksalt og derfor fortæller det udbevidste sind, når du har mødt den helt rigtige. Ham eller hende der vil hele dine sår og gøre dig hel.

 

Fortidens ydmygelser og skamfuldhed

Alle familier, selv de som kendetegnes som funktionelle, har ydmygelser og skamfuldhed med i systemet. Dette er krænkelser som enten er sket i familien eller af betydningsfulde relationer i en sårbar alder. Vi har alle prøvet at blive ydmyget og gjort skamfulde, og det har sat sig som et sår på vores sjæl. Hvis der er nogen ved hvem der kan hele disse sår, så er det det ubevidste sind og denne  hjælper der med, når du mødes i kærligheds relationer. Den ved når du har mødt den helt rigtige og tager aldrig fejl. Du vil få besked, når du har mødt den helt rigtige som kan hele dine sår, og samtidig indeholder det der krænkede dig. Når dette mødes optræder den mytiske hårdknude, og det er her rigtig mange parforhold sidder fast og ikke længere kan udvikle sig. Hvis blot teorien af Jytte Vikkelsøe var en kendt faktor, ville rigtig mange parforhold udvikle sig og leve videre. Som Jytte Vikkelsøe udtaler, så er parforhold ikke et problem, der skal løses. Det er et mysterium, der skal leves.

 

Kærlighedens store mysterium

Jeg husker, da jeg selv gik i terapi for at få klarhed over hvorfor jeg stødte ind i de samme typer af mænd. Dem der ville alt og ingenting, og som bestemt ikke mødte mig i mine behov. Det bevidste sind havde valgt dem og jeg var på sikker grund de første møder, hvorefter usikkerheden indtraf og det måtte slutte. I min egen proces fik jeg klarhed over, at jeg skulle søge noget helt andet. Det gjorde jeg og oplevede ved de første møder at være på usikker grund, hvorefter sikkerheden indtraf. Jytte Vikkelsøe skriver også i hendes bog, at der bl.a. skal være usikkerhed tilstede, når du har mødt den rigtige. Jeg var usikker og opdagede ret hurtigt, at jeg havde fundet en kærligheds relation som mødte mig i mine behov og helede mine sår. Den mytiske hårdknude har nået at vise sig og mysteriet kan leves.

 

Vil du også havde balance i dit kærlighedsliv?

Du kan starte med at læse bogen eller lytte den indtalte version på eks. BookBeat. Du er også velkommen til at besøge mig i min praksis, for at få klarhed over netop din udfordring. Ring eller skriv på: 71 94 08 01 for at bestille tid, eller skriv en e-mail på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Du kan også besøge mine sider på Instagram, Facebook eller LinkedIn.

 

Velkommen hos Rosendahl Terapi

Jeg glæder mig til at støtte dig i din udvikling på vej til at få livsglæde og balance i dit liv.

Kærligst

Lisbet Rosendahl

05.08.2022 Blogindlæg hos Rosendahl Terapi der handler om kærlighedens X-factor