Blog List

Skal vi mødes igen?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Skal vi mødes igen?

Når du kommer hjem efter din første session, vil du måske opleve selvstøtte og føle nysgerrighed til at arbejde med de forandringer, der gerne skal give dig et liv i bedre balance. Ligesom du sikkert vil føle glæde over, at du endelig har fået klarhed over den udfordring, der har plaget dig i lang tid. Du hår måske fundet ud af, at din psykoterapeut svarer til den fantasi eller idé du har haft om hende og er lettet over, at jeres samarbejde er karakteriseret ved kemi og tillid.

Du er sikkert lettet over, at du har taget de nye skridt på vejen og tror på, at din udfordring nu endelig er løst. Snigende kommer måske en oplevelse af modstand og følelse af afsky, hvor du træder tilbage og tænker om det da kan det da passe, at det er så kompliceret at ændre på indgroede vaner og mønstre.

 14.10.2021 Blogindlæg hos Rosendahl Terapi som handler om klientens tid efter den første session

Tre skridt frem og to tilbage

I arbejdet med dig og dine forandringer vil du måske opleve, at du gang på gang falder i indgroede vaner og mønstre. Det som er i dit hukommelsessystem og som du har lært og tillært dig, tager tid at forandre. Du er altså på en eller anden måde i skole og skal øve dig igen og igen. Arbejdet med dig skulle gerne forandre dig til at kunne reagere mere hensigtsmæssig og respektfuld, både overfor dig og de mennesker du er i kontakt med. Du vil aldrig kunne smide det i skraldespanden, det du har med i dit hukommelsessystem, men du kan lære at være med det på en mere hensigtsmæssig, respektfuld og kærlig måde. Jeg kalder det tre skridt frem og to tilbage, fordi du ganske sikkert i arbejdet med dig vil opleve fremskridt og tilbageskridt gå hånd i hånd.

 

Skal vi mødes igen?

Det er et godt spørgsmål og kun du kan vælge om du efter din første session, og i øvrigt sessioner generelt, har behov for at komme igen hos din psykoterapeut. Jeg har ingen tommelfingerregler for hvor mange sessioner klienter i gennemsnit har. Og dog vil jeg tillade mig at vurdere, at de fleste typisk kommer igen 2-3 gange. Der er ofte en rød tråd i de udfordringer klienter har, forstået på den måde, at de ofte peger tilbage mod det samme tema. Derfor oplever mange, at når de har arbejdet med en udfordring, så giver det udbytte til andre udfordringer. En af mine opgaver er at gøre klienten selvstændig og mig uafhængig. Klienten kommer for at få udbytte og et liv i bedre balance og det er ikke meningen, at vi skal ses resten af livet. Læs også blogindlægget Den første date

 

Velkommen hos Rosendahl Terapi

Jeg glæder mig til at støtte dig i din udvikling på vej til at få det bedste udbytte af dine teenageårskabe balance i dit liv og blive en stærk og attraktiv leder.

Kærligst

Lisbet Rosendahl

14.10.2021 Blogindlæg hos Rosendahl Terapi som handler om klientens tid efter den første session