Blog List

Den første date

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Den første date

Når du træder ind ad døren første gang hos din psykoterapeut, er det tidspunktet hvor du får indfriet dine mange overvejelser, som du har gjort dig inden. Det du har læst eller hørt om hende og den fantasi eller idé du har haft om hende, bliver afklaret på din første session. Det er også her, at I finder ud af om der er kemi og tillid, hvilket er afgørende for jeres samarbejde.

Den udfordring der har plaget dig i lang tid, er der nu endelig håb for at få klarhed over. Det er en lettelse, at træde ind ad døren og møde hende, der endelig lytter, er nærværende og respekterer dig. Samtidig er du måske plaget af mistro kombineret med det lille håb om, at nu bliver alting godt.

30.08.2021 Blogindlæg hos Rosendahl Terapi som handler om den første session mellem psykoterapeuten og klienten

Den første date

Når klienten kommer første gang, bruger jeg typisk tid på at undersøge hvilke håb og overvejelser, der har været sammen med beslutningen om, at gå til psykoterapi. Denne undersøgelse, relationen og kemien mellem os er afgørende for udbytte af terapien. Inden første session starter, beder jeg klienten om at udfylde et trivselsskema og efter sessionen et evalueringsskema. Det finder jeg vigtigt, for at følge klientens udvikling og ikke mindst klientens tilfredshed med mig.  Læs også blogindlægget Kærlighed ved første blik 

 

Kontaktfuld kontraktering

I starten af terapien laves en kontrakt og klientens ønske undersøges. Der sættes et mål og afklares om der måske er relationer, som vil blive påvirket af forandringen. Dette er kontaktfuld kontraktering og et utrolig vigtig element i en session, fordi jeg har mulighed for at følge op på om klienten har fået udbytte af terapien. Ligesom klientens udfordring bliver indsnævret, så vi helt konkret ved, hvad vi skal arbejde med. Hos mange klienter er det hele meget bredt, når de første gang skal fortælle om deres udfordring. Der kan være flere forskellige perspektiver omkring udfordringen, hvor det er min opgave, at det for klienten bliver tydeligt, hvad hovedtemaet i udfordringen er. 

 

Metoder

Ingen sessioner er ens og det vil de aldrig være i arbejdet med mennesker. Når mine klienter sidder i terapi-stolen, ved jeg aldrig hvordan vi kommer til at arbejde. Det gælder også hvilken metode jeg vil anvende eller kombinationen heraf. Der er heller ingen opskrift på hvor mange sessioner klienten har behov for. Nogle klienter får klarhed efter første session mens andre kommer igen flere gange. En af mine opgaver er at gøre klienten selvstændig og mig uafhængig. Klienten kommer for at få udbytte og et liv i bedre balance. Jeg har uddannet mig i forskellige retninger, hvilket skaber synergi og bedre mulighed for at møde mine klienter. Min værktøjskasse af forskellige modeller, giver mig ligeledes bedre mulighed for at mine klienter får udbytte. Eksempelvis kan tegneterapi være en fantastisk mulighed for de klienter, der har svært ved at sætte ord på. Ligesom drømmeterapi, for de fleste, er en åbenbaring og kæmpe a-ha oplevelse. Læs hvilke metoder jeg er uddannet til at anvende her

 

Velkommen hos Rosendahl Terapi

Jeg glæder mig til at støtte dig i din udvikling på vej til at få det bedste udbytte af dine teenageårskabe balance i dit liv og blive en stærk og attraktiv leder.

Kærligst

Lisbet Rosendahl

Få et liv i bedre balance hos Rodendahl Terapi